FII SUPERSTARUL DEPARTAMENTULUI DE VÂNZĂRI

Cariera de succes în vânzări poate fi atinsă atât în spatele scenei, cât și în lumina reflectoarelor. Evoluția și dezvoltarea unui business depinde, în majoritatea situațiilor, de reprezentanții săi de vânzări, motiv pentru care o echipă omogenă va aduce numeroase beneficii unei companii. Profesioniștii în vânzări au dezvoltat și și-au perfecționat o serie de abilități care îi ajută în relaționarea profesională cu clienții și prospecții. Cu toate acestea, însușirea pe care au adoptat-o și care poate fi considerată una dintre cele mai importante este capacitatea de a renunța la identitatea de agent de vânzări și asumarea identității de partener de încredere pentru cei cu care relaționează, ascultându-le problemele și furnizând soluții avizate.
Transformarea unui om de vânzări în partenerul de business al clienților săi reprezintă premisa care îl va ajuta să devină superstarul echipei replica panerai watches sale. Alături de această abilitate, un profesionist în vânzări aplică următoarele principii:
1. Vinde și vei avea un câștig substanțial. Investește într-o relație și vei face o avere.
Lipsa experienței celor din vânzări îi face să se concentreze pe vânzare și mai puțin pe construirea unei relații. Sfatul profesioniștilor, care au o înțelegere aprofundată a rolului vânzătorilor în lumea concurențială actuală, este de a privi în perspectivă acea relație. Un client este mai valoros decât achiziția pe care o face întrucât, prin construirea unei relații de parteneriat, acesta va vedea reprezentantul de vânzări ca o resursă la care va apela atunci când va avea o problemă. În același context, clientul va deveni o resursă importantă, fiind promotor și catalizator pentru lead-uri.
2. Prospectul îți va spune care sunt argumentele pe care trebuie să le construiești pentru a cumpăra de la tine
Un om de vânzări bun va asculta prospectul și va selecta informațiile care îl vor ajuta să vândă; în schimb, începătorul va alege să ofere toate datele de care dispune, chiar dacă acest lucru presupune sabotarea tranzacției. Profesionistul în vânzări știe că secretul unei vânzări este familiarizarea posibilului client cu produsul și crearea unei zone de confort care să îl încurajeze să cumpere. Oamenii de vânzări de succes înțeleg puterea informației și dezvoltă tehnici care să îi ajute în descoperirea nevoilor, problemelor, prejudecăților, preocupărilor și dorințelor interlocutorilor.

3. Investește la fel de mult timp și resurse post-vânzare, câte au fost investite în timpul prospectării
Oamenii de vânzări neexperimentați au tendința de a înțelege încheierea unei tranzacții ca fiind finalul procesului de vânzări. Cu toate acestea, un contract finalizat reprezintă începutul parteneriatului și, de aceea, trebuie investite resurse pentru menținerea relației cu clientul și revalorificarea acesteia cu fiecare ocazie. Serviciul post-vânzare reprezintă cheia pentru construirea unei relații de business înfloritoare, în care ambele părți să beneficieze de câștiguri. Astfel, profesionistul va reuși să își mențină clienții mulțumiți, îi va fideliza și va putea să le vândă mai mult.
4. Proiecțiile și prejudecățile în procesul de vânzare duce la sabotarea vânzării
Superstarul departamentului de vânzări nu va lăsa prejudecățile și opiniile personale să intervină în procesul de vânzare. Un agent de vânzări neexperimentat va aduce argumente nefondate în negociere și va încerca să furnizeze tipul de informație pe care el și-ar dori să îl audă. De aceea, este important ca acesta să își asculte interlocutorul înainte de a încerca să își prezinte oferta.
Cele 4 principii recomandate în activitatea unui profesionist în vânzări au rolul de a-l ajuta să țină sub control procesul de vânzări și să anticipeze posibilele scenariile, astfel încât să își poată pregăti strategiile necesare pentru a nu pierde prospectul.    

Referințe: Fake Richard Mille Watches
https://www.experience.com/advice/professional-development/12-things-every-sales-super-star-knows/
Sursă foto:
www.freepik.com/free-photo/business-young-woman-talking-on-the-mobile-phone-while-using-her-laptop-in-the-office_1623523.htm 
 

06/03/2018

Most recent
Fox News