FII PERSEVERENT, FĂ LUCRURILE CU PROFESIONALISM ȘI REZULTATELE NU SE VOR LĂSA AȘTEPTATE! - interviu cu Ionuț Sima, Sales Manager - ICT Services la Euroweb Romania

Ionuț  Sima este Sales Manager - ICT Services la Euroweb Romania, o companie aflată în top 10 în industria telecom. Datorită experienței de peste 10 ani în vânzări, am primit de la Ionuț o serie de răspunsuri relevante despre ce presupune să fii un profesionist în domeniu,clone swiss watches despre strategii eficiente și despre cum a fost prima sa vânzare.

 

1. FoxSalesJobs: Care sunt beneficiile și provocările pe care le întâmpină un profesionist în domeniul vânzărilor?
Ionuț Sima:
Domeniul vânzărilor este unul foarte dinamic, astfel încât poți trece de la agonie (proiecte pierdute) la extaz (target realizat) foarte repede. Principala provocare, din punctul meu de vedere, este să înțelegi că sunt anumite situații pe care nu le poți controla și că, indiferent cât de bine îți faci treaba, sunt proiecte pe care le vei pierde. Este important să găsești resurse să te automotivezi și să înveți că refuzul nu este legat de tine, ca persoană, și, mai important, că nu este pentru totdeauna :).
Beneficiile sunt multiple: networking, dezvoltare persoanală, câștiguri peste media pieței. O carieră reușită în vânzări îți deschide calea către antreprenoriat.

 

2. FoxSalesJobs: Se poate vinde orice, oricum, oricând, oricui?
Ionuț Sima:
De obicei, în zona B2B, mai ales în domeniile în care există o concurență puternică și multiple variante prin intermediul cărora poți adresa o nevoie, reușesti să îți vinzi produsul/soluția dacă: vii cu soluția potrivită și reușești să creezi valoare pentru client, ajungi la momentul potrivit și discuți cu persoana care ia deciziile.
Cred că se poate vinde orice atât timp cât vii cu argumentele potrivite și identifici segmentul de piață unde ai cele mai mari șanse să îți vinzi produsul. Oricum îl leg de o anumită deontologie profesională și nu sunt de acord că poți vinde oricum. Poți vinde oricui, dar nu oricând, ci doar la momentul potrivit.

 

3. FoxSalesJobs: Există strategii de vânzări specifice domeniului telecom? Cu ce anume diferă față de cele pentru retail sau imobiliare, de pildă?
Ionuț Sima:
Cred că există strategii pe care le poți aplica în funcție de compania la care lucrezi și de produsele/serviciile pe care le vinzi. Trebuie să ai o anumită strategie dacă ești angajatul unei companii lider de piață pe segmentul ei și o cu totul alta dacă lucrezi pentru o companie de pe locul 3-4, pe același segment.

ttw-clones.com

4. FoxSalesJobs: Cum a fost experiența primei vânzări?
Ionuț Sima:
A fost o experiență plăcută, mai ales că prima vânzare a însemnat și primul target realizat, ceea ce mi-a validat crezul că pot performa în acest domeniu.
O vânzare reușită îți sporește încrederea în sine. Cu cât proiectul este mai complex și aportul tău este mai important, cu atât încrederea pe care o capeți în forțele proprii este mai mare.

 

5. FoxSalesJobs: Care este cea mai importantă lecție de vânzări pe care ai învățat-o?
Ionuț Sima:
Perseverența este cheia succesului! Fii perseverent, fă lucrurile cu profesionalism și rezultatele nu se vor lăsa așteptate!
 

18/07/2017

Most recent
Fox News