Adio dar raman cu tine (sau de ce nu mai merg vanzarile in 2017)

Autor: Andrei Dunuta, Sales & Public Speaking Trainer / Keynote Speaker

Motto: “Stop selling, start helping!” – Zig Ziglar

Desi iubesc din tot sufletul domeniul vanzarilor, sunt nevoit sa il declar mort. E nevoie sa acceptam faptul ca nu mai exista, pentru a reusi sa progresam.

Acest domeniu s-a reinventat iar partea dramatica este ca foarte putini manageri si reprezentanti de vanzari au constientizat asta.

Sunt patru aspecte din noua economie care au schimbat radical si ireversibil modul in care se fac vanzarile si afacerile astazi: Internetul, social media, aplicatiile pentru smartphone-uri si business networking-ul.

Le voi analiza succint pe fiecare in parte.

Internetul inseamna acces nelimitat la informatie. Clientii te verifica in timp ce vorbesc cu tine la telefon, compara preturi si citesc testimonialele altor clienti.

  • Traim in era social media, cea mai mare resursa de referinte la nivel mondial.

Aplicatiile pentru telefoanele mobile: “noul internet” permite accesul la informatie direct pe telefonul mobil, in orice moment al zilei, fara nicio cenzura.

  • Networking-ul exista dintotdeauna, insa astazi este mai prezent ca niciodata in Romania. Se organizeaza din ce in ce mai multe evenimente de business networking, se deschid cluburi de business networking si foarte multi oameni de afaceri acorda o importanta deosebita relationarii cu cei din mediul de afaceri.

Dragilor, “cold calling” a apus demult! Daca ar fi sa raspunzi sincer, ce ai alege intre 100 apeluri la rece pentru un client nou si o referinta de la un client actual? Cu siguranta, raspunsul este evident…

Si cu toate acestea (citeste continuarea articolului lui  Andrei aici)

30/01/2017

Most recent
Fox News